Foto's maken

Ik heb zelf gemerkt hoeveel verschil het maakt als je werk doet waar je écht blij van wordt! Het kost je minder energie, je voelt minder druk en je bent meer ontspannen. Daardoor kom je veel beter tot je recht, en kun je je talenten écht inzetten.
 
Toch geloof ik er niet in dat je werk alleen maar leuk moet zijn. Bijna elke baan heeft ook zo z'n minder leuke kanten. Bovendien leer je veel op het snijvlak tussen ontspanning en spanning. Daar vind je de veel genoemde uitdagingen, die we bijna allemaal nodig hebben om ons succesvol en tevreden te voelen. Dat is waar groei mogelijk is. Als je niet meer groeit, loop je leeg.

Uiteindelijk gaat het erom dat je een balans vindt. Ook al mag die af en toe best wel wat uitschieters kennen (dus wat is balans?). Als je ook maar rust en ontspanning ervaart op andere momenten.
 
Het gaat daarbij vooral om de vraag of je kunt doen wat bij je talenten en kwaliteiten past. Dáár zit namelijk je energie, je drive en de flow als je er lekker mee bezig bent! Als je dat in je werk vindt, kun je best wel een stootje hebben.

Het blijkt in de praktijk best lastig te zijn om te benoemen of en zo ja, wélke taken je doet in je werk die écht bij jouw talenten passen. En wat doe je eigenlijk allemaal op 1 dag?
Een leuke manier om daar naar te kijken is om gedurende een werkdag foto's te maken. Foto's van je werkomgeving, situaties en mensen waar je die dag mee te maken hebt. Druk de foto's af en bekijk ze eens rustig op een vrije dag.
 
Hoe was het om de foto's te maken? Wat valt je op?  Waar kreeg je energie van en wat gaf je bv hoofdpijn? Wanneer was je ontspannen of juist gestrest? Heb je gelachen?
 
Door op deze manier van een afstandje naar je werkdag te kijken, kun je waardevolle inzichten op doen. Ook als je thuis aan het werk bent. Bovendien heb je meteen een leuke herinnering "voor later"...

Veel (werk) plezier en voor nu eerst een heel fijn weekend!

#inzicht #inspiratie #werk #werkplezier #balans #ervaren #talent #stress #ontspanning #energie #persoonlijkeontwikkeling #groei #bewustwording #kwaliteiten


Coach-Support helpt je om vol vertrouwen in jezelf, 

veerkrachtig en ontspannen in het leven te staan!

Coach-Support
Maaike van Rooijen
van Sminiaweg 11b
Haskerdijken
06 53638942
info@coach-support.nl

KvK 73977926

 

Coach-Support is aangesloten bij de NOBCO, beroepsorganisatie voor professionele coaches