Gedachten

Afgelopen week gelezen op de Happinez scheurkalender en vanmorgen moest ik er aan denken, zittend op de zitmaaier in de (mot) regen. Dat is iets wat ik echt probeer te vermijden. De combi met regen bedoel ik dan. Ik hou namelijk van grasmaaien,  maar dat is een tijdrovende klus hier. Ik doe het dan ook bij voorkeur met een zonnetje, dan is het echt genieten! Maar goed...dat zonnetje is al een tijdje op vakantie geloof ik. 

Dus ik baalde, want er was geen ontkomen meer aan. Nog langer wachten en het gras zou bijna tot aan mijn knieën staan. En dat betekend veel extra werk en gedoe (met een oude maaier zoals die van ons gaan er dan problemen ontstaan, bovendien blijft al het gras overal aan plakken en valt het in klompen op de grond. Geen gezicht, dus dat moet je dan weer opruimen, terwijl er nog 1001 andere klussen wachten....). 

In de regen op de zitmaaier dus. Bah. Totdat ik aan de spreuk op de kalender dacht. " Ons leven is wat onze gedachten ervan maken". Helemaal waar. Wat voor invloed heb ik nou op het weer, helemaal niks! Een negatieve gedachte hierover heeft helemaal geen zin, ik ga er alleen maar van balen. Mijn gedachte kan ik wél beïnvloeden! 

Een krachtig instrument, die gedachten van ons. Door ze bewust van negatief naar positief te veranderen, verandert ook je gevoel over de situatie. En dus... heb ik genoten van de wind door mijn haar, van de prachtige klaver ( ik maai hoog, dus die is zo weer terug) en van het weidse uitzicht!

Heerlijk! En de regen? Ach, de tuin frist er lekker van op, en ik ook! 

Coach-Support helpt je om vol vertrouwen in jezelf, 

veerkrachtig en ontspannen in het leven te staan!

Coach-Support
Maaike van Rooijen
van Sminiaweg 11b
Haskerdijken
06 53638942
info@coach-support.nl

KvK 73977926

 

Coach-Support is aangesloten bij de NOBCO, beroepsorganisatie voor professionele coaches