Levensverhaal

Dit antieke wijnglas heb ik gekocht op een prachtig marktje in Frankrijk. Ik hou van spulletjes met een verhaal. Van dit glaasje ken ik alleen mijn deel van zijn geschiedenis. Maar elke keer als ik er uit drink denk ik aan alle andere handen die dit glaasje al hebben vast gehouden. 
 
Wat voor verhaal zou daar achter zitten? Wat zouden die mensen te vertellen hebben? Waar zouden ze dit glaasje hebben neergezet, en met wie zaten ze aan tafel. Wat hebben ze meegemaakt en gevoeld. Waar hebben ze op geproost, wat hebben ze gevierd in hun leven. Welk verdriet hebben ze gekend en welke lessen hebben ze geleerd. 
 
Kortom, wat voor leven hebben ze gehad? En wat zouden ze daar over vertellen als ze mij antwoord zouden kunnen geven. In elk mensenleven zit een verhaal. Een verhaal om naar te luisteren, van te genieten en te leren. Een verhaal om te herinneren. Fascinerend om je te realiseren dat ook onze momenten- in het hier en nu- (levens)verhalen gaan worden.
 
Een sneakpeak naar je eigen levensgeschiedenis kan je helpen realiseren of je het leven leeft zoals je wilt. Wat vind je belangrijk, met wie en hoe wil jij je tijd doorbrengen. Als je daar antwoord op hebt, kun je makkelijker en meer bewust de keuzes maken die daar bij horen. En bewust leven in plaats van geleefd te worden!
 
Welk verhaal zou jij willen vertellen, als dit jouw wijnglaasje was geweest? Welke herinneringen zou je willen delen. Waar was je mee bezig, hoe bracht je de dagen door. En met wie. Hoe zou je terug kijken op de keuzes die je hebt gemaakt? Heb je gedaan wat je had willen doen? Of is het tijd voor wat aanpassingen?
 
Ik ben benieuwd!
 
ps. de volgende keer zal ik het glaasje eerst afstoffen voordat ik het gebruik☺️. 
 
#langleveimperfectie #levensverhaal #bewustzijn #eigenregie #coaching