Lucht scheppen

Ik hou van buiten zijn. Kan na een dag werken echt de zuurstof opsnuiven als ik weer een stap naar buiten zet. Niet voor niets zijn we in een buitengebied gaan wonen, met een heerlijke grote tuin. Waar we uitgebreid van genieten, op allerlei manieren. Nog meer dan normaal ben ik me er de afgelopen tijd bewust van, hoe ontspannend buiten zijn is. Al helemaal als je het combineert met een heerlijke wandeling. Zoals vandaag in de bossen van Oranjewoud.

Net al vele anderen heb ik meer thuisgewerkt de afgelopen periode. Ik heb ontdekt dat daar voor- en nadelen aan zitten. Een absoluut voordeel is voor mij het feit dat ik mijn tijd dan nog vrijer kan indelen. Even een dipje? Heerlijk naar buiten om een wandeling te maken helpt echt. Het werkt letterlijk: even lucht scheppen! Ruimte maken. De beste ideeën en/of oplossingen ontstaan vaak vanuit zo’n ontspanning. 

Kies daarom eens voor een (lunch) wandeling in je eentje, of met iemand waarbij je ontspannen stiltes kunt laten vallen. Het liefst in een groene omgeving om echt tot rust te komen en afstand te nemen. In het begin zul je misschien merken dat je niet meteen ontspannen bent, je gedachtes kunnen flink heen en weer schieten. Maar oefening baart kunst.

Wat voor mij werkt? Ik begin vaak met het luisteren naar alle geluiden om me heen. Hoor ik vogels fluiten? Welke verschillende vogels hoor ik? Hoor ik de wind? Watervogels in het water? Andere omgevingsgeluiden die wat verder weg zijn? Daarna probeer ik te voelen. Wat voel ik met mijn voeten? Kan ik de ondergrond voelen? Kan ik mijn schoen voelen tegen de buitenkant van mijn voet? Welke beenspieren gebruik ik? Zijn mijn schouders ontspannen of hou ik ze omhoog getrokken? Voel ik de wind op de huid van mijn armen, of de zon op mijn gezicht? 

Het helpt mij om uit mijn hoofd te komen, mijn gedachtes even stil te zetten, meer te voelen en gewoon te zijn. Het werkt echt. Niet voor niets zijn er vele experts en professoren de laatste tijd, die ons in filmpjes en boeken uitleggen dat wandelen goed voor ons is. Er gebeurt echt iets in je brein en in je lichaam! Ook de japanners erkennen de geneeskrachtige werking van de natuur. Hun Shinrin-Yoku oftewel bosbaden is ook bij ons al een tijdje bekend. Zij zeggen dat alle tijd en aandacht die je aan de natuur geeft, dubbel en dwars weer bij je terug komt in de vorm van gezondheid, rust en inspiratie. Ik kan me daar alleen maar volledig bij aansluiten! 


Coach-Support helpt je om vol vertrouwen in jezelf, 

veerkrachtig en ontspannen in het leven te staan!

Coach-Support
Maaike van Rooijen
van Sminiaweg 11b
Haskerdijken
06 53638942
info@coach-support.nl

KvK 73977926

 

Coach-Support is aangesloten bij de NOBCO, beroepsorganisatie voor professionele coaches